Temel izolasyonu binanın dış görünüşünden ziyade geri planda kalan en önemli ve bina sağlığını önemseyen bir izolasyon biçimidir. Günümüzde temel izolasyonu herhangi bir denetime tabi tutulmadığı için çok fazla önemli görülmesede beton sağlığı ve uzun ömürlüğünü koruması açısından büyük öneme sahiptir.

   Son zamanlarda ülkemizde yaşanılan doğal afetler binalara ciddi zararlar vermektedir. Bu yüzden toprak zemine temas eden betonun doğru bir biçimde izole edilmesi önemlidir.  Birçok izolasyon çeşitlerinin bulunduğu temel izolasyon aşaması zemin şartlarına göre seçilmeli ve uygun olan izolasyon doğru biçimde yapılmalıdır.

   Beton içerisinde bulunan demirlerin nemden çürümemesi ve özelliğini yitirmemesi bakımından izolasyon yapılması gerekmektedir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Temel izolasyonunun önemi nedir?

İnşa edilen yapıların sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmeleri için gerekli olan izolasyonların yapılması önemlidir.Toprak altında nem ve suya maruz kalan temellerin sağlıklı olması pek mümkün değildir. Bu nedenle zeminin nem oranı göz önünde bulundurularak uygun olan izolasyon malzemesi seçilmeli ve ustaca bir şekilde izole edilmelidir.

   İnsan sağlığını tehdit etmemek için sağlıklı bir yapının tamamlanabilmesi önemlidir.Temel izolasyonunda kullanılan malzemenin kaliteli ve uzun ömürlü olması gerekir. Genelde kullanılan temel izolasyonu malzemesi zift ya da likit membran olarak bilinir. Bu malzemelerin dışında çimento esaslı su yalıtım malzemeleri ve rulo membranlar da kullanılmaktadır.

   Kaliteli malzemeler ile yapılacak olan izolasyonlar ciddi derecede insan sağlığına korumaya yöneliktir. Yüksek aderanslı izolasyon malzemeleri tercih edilirken kullanım kolaylığı açısından alanında uzman kişiler tarafından yapılması önerilir.

Bohçalama temel izolasyonu nasıl yapılır?

Bohçalama temel izolasyonu çok fazla karşılaşmadığımız nadiren yapılan izolasyon biçimlerindendir. Temelin dışta kalan bütün toprağa temas edecek yüzeylere eritilerek yapıştırılan membran yapıştırma işleminin adıdır.

   Temel kalıbı çakıldıktan sonra, demir bağlama işleminden önce yapılan bu işlem ciddi özenle ve titizlikle yapılması gereken bir izolasyon biçimidir. Temelin dış etkenlerden korunabilmesi sağlıklı bir biçimde ve uzun ömürlü olması için yapılan bohçalama temel izolasyonu büyük önem taşır.

   Uzman kişilerin özenerek ve dikkatli bir şekilde yaptıkları bu işlem sonrası temelin demirleri bağlanılır ve beton dökme işlemi gerçekleşir.Temel izolasyonu bu yüzden önemli ve dikkat gerektiren bir işlemdir.

Temel izolasyonu şart mı?

Oturmakta olduğunuz binanın zeminden aldığı nem ve sudan kaynaklı zarar görmüş bir  temeli bulunuyor olduğunu varsayalım. İnanın bu binaya girmek istemeyeceksiniz.Temel işlemi tamamlanmış bir binanın  güvenilir ve  uzun ömürlü olmasını sağlayan sistemin binanızda sağlanmış olduğunu bilmek bile rahatlatıcı gelir insanlara. Ayrıca toprak içerisinde bulunan asidin temel ile temasını kesmek için  faydası olan temel izolasyonu önemi büyüktür.

   Son zamanlarda yapılan binalarda kot altında kalan bodrum katları, otoparklar ve iş merkezlerinin perde betonlarında nem ve akıntı olasılığını bitirmek için gerekli olan bir yalıtım sistemidir. Kısaca söylemek gerekirse temel izolasyonu mutlaka yapılması gereken bir yalıtım işidir. Yapılacak olan temellerin sağlığı bakımından özenle yapılması gerekmektedir.

PERDE YALITIM NEDİR?

Perde yalıtım aslında isminden anlaşılacağı üzere bina etrafına yapılan perde benzeri izolasyon biçimidir. Kot altı kullanım alanlarını olumsuz dış etkenlerden korumak için yapılır. Şerit membran tercih edilen bu izolasyon türü çok büyük öneme sahiptir.

   Günümüzde teknoloji sayesinde daha pratik ve daha uzun ömürlü olan izolasyon çeşitleri de bulunmaktadır. Yalıtımı tamamlanan perde betonlarında izolasyonun dolgu esnasında zarar görmemesi için koruyucu malzemeler ile desteklenmelidir.

   Doğru yapılan temel izolasyonu kullanım alanlarında olası kötü bir durumla karşı karşıya kalmasına engel olur.

TEMELLERDE SU YALITIMI NASIL YAPILIR?

Öncelikle hangi membranlardan kullanılacağı hakkında tespitler yapılmalı ve bu sonuçlara göre işlemlere başlanmalıdır. Proof membran kullanılacak ise koruma betonu cok fazla tercih edilmez. Çünkü proof membranlar diğer sıradan membranlara göre 2 veya 3 mm daha kalın ve daha elastik bir malzemedir.

   Proof membranların yüzeyinde bulunan mineral taşlar membrana direk gelecek darbeler için extra koruma sağlamaktadır. Eğer normal membran kullanılacak ise mutlaka üzeri keçe ile örtülerek koruma betonu atılmalıdır.

   Temel izolasyonu sağlam yapılmış olması gerçekten çok önemlidir. Uygulama yapıldıktan sonra temel demirleri bağlanarak temel betonu dökülür ve işlem sonlanmış olur.

Projelerimiz

Referans projelerimiz arasında çeşitli sektörlerden müşterilerimize sunduğumuz yalıtım çözümleri yer almaktadır. Size de en kaliteli hizmeti sunmak için çalışmaktan mutluluk duyacağız.